Het echtscheidingsseizoen is in aantocht

Het percentage klanten dat gaat scheiden neemt fors toe na de zomervakantie, wel 20% tot 30% ten opzichte van andere maanden. Met deze zin opende TAF verzekeringen haar nieuwsbrief. Natuurlijk ging de rest van het artikel over verzekeringsproducten, namelijk de overlijdensrisicoverzekering.

Scheiden betekent niet dat de plicht vervalt om financieel voor elkaar te zorgen. Zeker als alimentatie een groot gedeelte van het inkomen vormt voor de ontvanger, kan het overlijden van de alimentatieplichtige grote financiële gevolgen hebben. Wanneer de alimentatiebetalingen stoppen ontstaat er mogelijk een groot financieel gat. Misschien is er recht op ANW of nabestaandenpensioen, maar de vraag is of dit voldoende is.

Het gaat in deze niet alleen om partneralimentatie maar juist ook om de kinderalimentatie. Kun jij als alleenstaande ouder bijvoorbeeld rond komen wanneer er € 500 aan kinderalimentatie wegvalt? Om dat juist de betaling van de kinderalimentatie goed als totaal bedrag is in te schatten, kan het zeer zinvol zijn om de bestaande overlijdensrisicoverzekering op elkaars leven door te aten lopen of een nieuwe te sluiten.

Wij adviseren om de gevolgen van overlijden na scheiding goed na te gaan en desgewenst te verzekeren. Omdat de looptijd vaak relatief kort is en het verzekerde kapitaal dalend kan zijn, valt de premie (afhankelijk van de leeftijd en gezondheid) vaak mee.

Geschreven door
Jeroen
, simpeluitelkaar.nl

Lees ook deze artikelen uit ons blog: