Wat moet je regelen bij het beëindigen van een relatie?

Naast alle emoties dienen er een aantal zaken geregeld te worden. Op deze site geven wij je kort een toelichting wat je wel en niet hoeft te regelen.

Je bent samenwonend en wilt je relatie beëindigen of deze is net beëindigd.

Wat nu?

Naast alle emoties dienen er een aantal zaken geregeld te worden. Op deze site geven wij je kort een toelichting wat je wel en niet hoeft te regelen. Een aantal zaken zijn verstandig om te regelen ook al zijn ze misschien niet verplicht.

Nu proberen jullie er samen uit te komen en het vastleggen van de afspraken nu, voorkomt problemen in de toekomst. Bovendien het vastleggen van de afspraken geeft emotionele rust en zorgt er voor, dat een ieder apart verder kan, ongeacht in welke fase je emotioneel zit van de verwerking van de verbroken relatie. Wij kunnen je helpen met het opstellen van een beëindiging contract. Waarom heb je deze nodig?

Is onderling overleg moeilijk dan kunnen wij jullie helpen met het vastleggen van ieders wensen en bemiddelen bij het zo goed mogelijk op papier zetten van ieders wensen. Wij kunnen dan de basis van het beëindiging contract voor jullie opstellen en samen met jullie tot een definitieve versie komen.

Samenwoners met kinderen waar beiden het gezag over de kinderen hebben, zijn verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Omdat er anders dan bij geregistreerd partners met kinderen of gehuwden geen rechter aan te pas komt is er geen controle op een ouderschapsplan. Wij adviseren altijd een ouderschapsplan op te stellen, ook wanneer er geen gezamenlijk gezag is. Er is namelijk wel recht op omgang. Ook dit leg je in een ouderschapsplan vast.

Het ouderschapsplan voorkomt discussies in de toekomst over de kinderen en de omgang. Dit geeft rust en de kinderen zijn daarbij gebaat. Het is makkelijker om in overleg incidenteel van een ouderschapsplan af te wijken wanneer de afspraken duidelijk zijn. Kom je er namelijk in de toekomst niet uit, dan kun je altijd terugvallen op het ouderschapsplan.

Download de gratis checklist

In onze gratis checklist leggen we uit welke zaken je moet regelen bij het beëindigen van een relatie.

Download onze checklist

Contactgegevens

U vind ons in Koog aan de Zaan, in het pand van Lorem Ipsum. Wij zitten ook in IJmuiden.

Koog aan de Zaan

Hoogstraat 19-C
1541 KW Koog aan de Zaan

Gratis Adviesgesprek
IJmuiden

Willem Dreesweg 2
1314VB Almere

Gratis Adviesgesprek